Днес в конферентната зала на Областна администрация Благоевград, oбластният управител на

...
</TD
>Днес в конферентната зала на Областна администрация Благоевград, oбластният управител на
Коментари Харесай

ГЕРБ - Благоевград поема ръководството на РИК - Благоевград

Днес в конферентната зала на Областна администрация Благоевград, oбластният шеф на област Благоевград организира съвещания с представителите на парламентарно показаните партии и обединения за избор на членове на Районна изборна комисия – Благоевград за производство на изборите за Народно заседание на Република България, планувани на 2 април 2023 г. Това оповестиха за Blagoevgrad24.bg от Областна администрация – Благоевград.

На консултациите бяха поканени да участват парламентарно показаните партии и обединения в 48-то Народно заседание на Република България, както и партии и обединения, които не са парламентарно показани.

На извършените съвещания се реализира единодушие за: председател на РИК –Антоанета Кирилова Богданова от Коалиция ГЕРБ-СДС, заместник-председател – Мая Януш Драгиева от Коалиция " Продължаваме промяната ", втори заместник-председател- Александър Светославов Мановски от Коалиция от партии " Българска социалистическа партия за България ".

Единствено за секретар на РИК бяха направени две оферти – Мустафа Муса Сирачки от Политическа партия Движение за права и свободи и Божидар Пенков Ненов от Политическа партия " Възраждане ", като единодушие за тази позиция не бе реализирано.

С изключение на позицията " секретар “, единодушие за останалия състав на РИК бе реализирано сред присъстващите представители на партии и обединения. Ще бъде направено и изпратено до ЦИК  документално предложение от регионалния управител  за състав на РИК, ведно с приложенията, посочени в т. 5 от Решение № 1584-НС/02.02.2023 година на ЦИК.

Тъй като не бе реализирано единодушие сред присъстващите за секретар на РИК-Благоевград, протоколът от извършената консултация заедно с предложенията, направени от партиите и обединенията, ведно с приложените в тях документи, посочени в т. 6 от Решение № 1584-НС/02.02.2023 година, ще бъдат изпратени в ЦИК, където ще бъде взето дефинитивно решение за избор на секретар на РИК.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР